Heslo ze slovníku pojmů

Záchodové prkénko

Záchodové prkénko (či sedátko) je důležitou součástí toalety, která se montuje na WC mísu a na které se sedí. V dnešní době získávají čím dál tím větší popularitu tzv. bidetová sedátka, která z téměř jakékoli běžné toalety po připojení do elektrické sítě a napojení na přívod vody vytvoří plnohodnotný moderní bidet s mnoha funkcemi.

Některé bidety mají skutečně ohromující design 

Štítky u tohoto hesla: bidetové sedátko | elektronický bidet | toaleta | WC | WC mísa

Články, které by vás mohly zajímat

Neuvěřitelné. Už i WC lze ovládat mobilem!

Říká se, že pokrok nelze zastavit. Je to pravda. Pro konkrétní příklad nemusíme chodit daleko, stačí se podívat do českých koupelen, kam přišla doba bidetová. S ní dorazila i řada vymožeností, o kterých se nám ještě před pár lety ani nesnilo. O výhodách bidetů bylo napsáno už hodně, pojďme se však podívat na něco opravdu nového – ovládání sprchové toalety pomocí chytrého mobilního telefonu.

Historie bidetů: od porcelánových uměleckých děl po elektronickou ozdobu moderní koupelny

Některé věci v dnešní době považujeme za naprostou samozřejmost. Patří mezi ně například chytré telefony, ledničky, hlasoví asistenti a samozřejmě i bidety. Jenomže tak tomu nebylo vždycky a stojí za pozornost zmínit, že ještě celkem nedávno byly podobné produkty buď obrovským luxusem, nebo neexistovaly vůbec. Historie mobilních telefonů se začala psát až po roce 1990. Ale historie bidetů již po roce 1600.

Hygienické návyky jsou pro život dětí zcela zásadní. Jak je správně naučit?

Jsou sice malé, ale záleží na nich nejvíc: naše děti. Správná osobní hygiena je jedním z klíčů k jejich zdraví. Proto bychom na výuku a osvojení základních hygienických návyků měli klást zvýšený důraz. To se však snadněji řekne, než udělá. Proto jsme pro vás připravili několik užitečných tipů, které určitě oceníte.

Jak se zbavit průjmu: první pomoc i dlouhodobé řešení

Oficiální zdravotnické statistiky říkají, že roční výskyt průjmových onemocnění se v Česku pohybuje pouze v řádu desítek tisíc. Do statistik se však nepromítají případy, kdy lidé nenavštíví lékaře a jejich komplikace tak zůstanou „mimo systém“. Přesto právě takové...

O bidetech převážně nevážně

Legrace musí být, i kdyby na chleba nebylo – tak to alespoň tvrdí jedno české rčení (docela se nám líbí). A protože všechny dosud publikované příspěvky se nesly v seriózním duchu, dovolíme si tentokrát malé odlehčení. Podíváme se na bidety z trochu jiné perspektivy. A zjistíme, že za jistých podmínek s nimi může být i docela velká legrace.

Covid-19 potvrdil, že správná hygiena je opravdu velmi důležitá

Březen 2020 pro většinu z nás znamenal náhlý a výrazný zásah do zaběhnutého způsobu života. V podstatě jako tornádo do Evropy i celého světa vletěl nový koronavirus. Všichni jsme doufali, že se nám nákaza vyhne, ale bohužel ani Česká republika nezůstala ušetřena. Říká se, že každá krize znamená v nějakém smyslu i příležitost. Co to znamená tentokrát?

Hemoroidy: Jak zatočit s nemocí, která trápí polovinu dospělých lidí

Představte si, že jste v místnosti spolu s dalšími 9 lidmi. Podle statistiky 5 z vás trpí hemoroidy. Rozhodně to není žádná vzácnost. Bohužel. Co tuto „civilizační“ nemoc způsobuje, jak se projevuje a jak ji léčit? Přehledně jsme to shrnuli.

WC pro seniory: vybíráme a kupujeme

Jistě znáte někoho, kdo patří do skupiny dříve narozených. Možná jsou to vaši rodiče, babička, dědeček nebo jen dobří známí. Vyšší věk s sebou přináší nejen životní zkušenosti a moudrost, ale často bohužel i zdravotní komplikace. Jednou z nich může být horší pohyblivost. Ta je obzvláště nepříjemná, když jde o návštěvu toalety. Co kdyby však existovala šikovná pomoc?

Jak snížit riziko rakoviny tlustého střeva

V životě se potkáváme s různými výzvami. Některé jsou zcela mimo naši kontrolu, jiné můžeme alespoň do určité míry ovlivnit. To, jakou jim věnujeme péči, souvisí i se závažností jejich potenciálních dopadů. Kolik pozornosti si zaslouží nemoc dlouhodobě patřící mezi nejčastější příčiny úmrtí u nás? Myslíme si, že hodně.

Toaleta, která sama odstraňuje nečistoty i zápach? Dnes již realita

Tak schválně, čemu dáte přednost: úklidu, nebo něčemu příjemnějšímu? Většina z nás si vybere druhou možnost. S autem zajedeme do myčky, podlahu za nás vysaje, a dokonce i vytře robotický vysavač, ale záchod se sám nevyčistí. Nebo snad ano? Donedávna science fiction, dnes skutečnost. Podívejte se na nejčistší toaletu všech dob.

Pin It on Pinterest