Heslo ze slovníku pojmů

Klozet

Klozet je jiné označení pro toaletu/WC/záchod.
Štítky u tohoto hesla: toaleta | WC | záchod

Články, které by vás mohly zajímat

Nečekaná výhoda moderních bidetů, kterou oceníte především v noci

Věděli jste, že moderní bidety vám mohou pomoci dokonce i s lepším spánkem? Přečtěte si, jak zajistit, abyste spali jako miminko. A když už se v noci vzbudíte a budete muset na toaletu, co dělat, abyste zase snadno usnuli.

Moderní bidety jsou nenáročné na údržbu. Čemu ale čas od času věnovat pozornost?

Bidety se stávají nedílnou součástí stále více a více českých koupelen. Ačkoli jsou na údržbu nenáročné, přesto je potřeba jim tu a tam věnovat trochu pozornosti. Díky tomu vám budou dlouho a dobře sloužit. Podívejte se na několik tipů a rad, které jsme pro vás připravili. Při údržbě vás pak nic nepřekvapí!

Vláknina: lepší zažívání doslova pro každého

Jen těžko bychom hledali člověka, který by si přál mít zažívací potíže. Přesto jimi trpí značná část populace. Příčin takových komplikací může být celá řada. Někdy bývá jejich řešení snadné, jindy se hledá jen obtížně. Osvědčeným způsobem pro zlepšení kvality zažívání je přijímat dostatek vlákniny. Dobrá zpráva na začátek? Je to snadnější a mnohem zábavnější, než si asi myslíte.

Toaleta, která sama odstraňuje nečistoty i zápach? Dnes již realita

Tak schválně, čemu dáte přednost: úklidu, nebo něčemu příjemnějšímu? Většina z nás si vybere druhou možnost. S autem zajedeme do myčky, podlahu za nás vysaje, a dokonce i vytře robotický vysavač, ale záchod se sám nevyčistí. Nebo snad ano? Donedávna science fiction, dnes skutečnost. Podívejte se na nejčistší toaletu všech dob.

O bidetech převážně nevážně

Legrace musí být, i kdyby na chleba nebylo – tak to alespoň tvrdí jedno české rčení (docela se nám líbí). A protože všechny dosud publikované příspěvky se nesly v seriózním duchu, dovolíme si tentokrát malé odlehčení. Podíváme se na bidety z trochu jiné perspektivy. A zjistíme, že za jistých podmínek s nimi může být i docela velká legrace.

Potraviny pro zdravé zažívání, které vám udělají dobře na těle i na duchu

Určitě s námi souhlasíte, že je lepší cítit se dobře než špatně. Obrovský podíl na naší duševní i fyzické pohodě má to, co a jak jíme. Úspěšný televizní pořad se tak dokonce i jmenoval: Jste to, co jíte. Pamatujete? Víc než polovina dospělých v České republice má nadváhu nebo obezitu. Přibližně 80% z nás trpí zažívacími obtížemi a asi každý sedmý má dráždivý tračník. Dost už ale s negativní statistikou. Pojďme si povědět, jak s tím něco udělat, abyste se díky jídlu cítili lépe i vy.

Jak se zbavit průjmu: první pomoc i dlouhodobé řešení

Oficiální zdravotnické statistiky říkají, že roční výskyt průjmových onemocnění se v Česku pohybuje pouze v řádu desítek tisíc. Do statistik se však nepromítají případy, kdy lidé nenavštíví lékaře a jejich komplikace tak zůstanou „mimo systém“. Přesto právě takové...

Jak namontovat bidetové sedátko na WC mísu? Je to opravdu jednoduché

Pokud přemýšlíte nad pořízením bidetového sedátka, možná si kladete otázku, zda jeho montáž zvládnete sami, nebo zda budete potřebovat pomoc někoho dalšího. Máme pro vás dobrou zprávu. Instalace sedátka je velice jednoduchá a zvládne ji opravdu každý. Pojďme si to...

Historie bidetů: od porcelánových uměleckých děl po elektronickou ozdobu moderní koupelny

Některé věci v dnešní době považujeme za naprostou samozřejmost. Patří mezi ně například chytré telefony, ledničky, hlasoví asistenti a samozřejmě i bidety. Jenomže tak tomu nebylo vždycky a stojí za pozornost zmínit, že ještě celkem nedávno byly podobné produkty buď obrovským luxusem, nebo neexistovaly vůbec. Historie mobilních telefonů se začala psát až po roce 1990. Ale historie bidetů již po roce 1600.

O bidetech s lékařkou: ráda bych je viděla například i v porodnicích

Těžko se o tom mluví, ale spousta z nás prožívá na toaletě a po jejím použití těžké chvíle, které mohou doslova i fyzicky bolet. O tom, jak v takových případech pomáhají bidety a v čem vidí jejich přínos, s námi hovořila MUDr. P. Petrtylová.

Pin It on Pinterest