Heslo ze slovníku pojmů

Hemoroidy

Hemoroidy (někdy jsou nazývány nesprávně jako hemeroidy nebo hemerojdy) jsou velmi častou chorobou. Podle některých zdrojů tímto onemocněním trpí až polovina, podle jiných dokonce až 70 % dospělých lidí. Je to nežádoucí rozšíření žil, které prostupují stěnami oblasti konečníku a řitního otvoru.

Hemoroidy mohou kvůli své bolestivosti významně komplikovat proces vyprazdňování i intimní hygieny, podobně jako citlivá pokožka. Zásadní úlevu při intimní hygieně přináší použití bidetu.

hemoroidy vnitřní a vnější 

Štítky u tohoto hesla: bidet | intimní hygiena | zdraví

Články, které by vás mohly zajímat

5 zásad, které dokáží prodloužit život o celé roky. Znáte je a řídíte se jimi?

Pandemie nemoci Covid 19 nám důrazně připomíná, jak důležité a vzácné je zdraví i sám život. Uvědomujeme si, jak zranitelní můžeme být nejen my sami, ale i naši blízcí. Rizika spojená s novým koronavirem jsou pro některé skupiny lidí výrazně vyšší než pro ostatní. Vůbec ale nemusí jít jen o ty nejstarší z nás. Kdy jindy než právě teď bychom se proto měli zamyslet nad tím, jak si dlouhodobě upevňovat zdraví?

Jak používat bidet: srozumitelný návod

Bidety se čím dál častěji stávají neodmyslitelnou součástí českých koupelen. Není divu, protože stále víc lidí oceňuje míru pohodlí na WC, která byla ještě v nedávné minulosti naprosto nepředstavitelná. Pro řadu lidí je přesto bidet novinkou, se kterou se setkávají poprvé (například na návštěvě). Proto si kladou otázku, jak se bidet používá. A právě o tom je tenhle článek.

Hygienické návyky jsou pro život dětí zcela zásadní. Jak je správně naučit?

Jsou sice malé, ale záleží na nich nejvíc: naše děti. Správná osobní hygiena je jedním z klíčů k jejich zdraví. Proto bychom na výuku a osvojení základních hygienických návyků měli klást zvýšený důraz. To se však snadněji řekne, než udělá. Proto jsme pro vás připravili několik užitečných tipů, které určitě oceníte.

Ve zdravém těle zdravý duch – 10 tipů pro lepší imunitu

Imunitní systém je neuvěřitelně složitý a sofistikovaný. Víte, že jeho funkčnost můžeme zkusit různými způsoby podpořit? Právě teď máme ještě čas připravit se na vlnu podzimních a zimních nachlazení. Pojďme se společně podívat, jak můžeme své imunitě pomoci.Způsoby...

Jak se zbavit průjmu: první pomoc i dlouhodobé řešení

Oficiální zdravotnické statistiky říkají, že roční výskyt průjmových onemocnění se v Česku pohybuje pouze v řádu desítek tisíc. Do statistik se však nepromítají případy, kdy lidé nenavštíví lékaře a jejich komplikace tak zůstanou „mimo systém“. Přesto právě takové...

Jak namontovat bidetové sedátko na WC mísu? Je to opravdu jednoduché

Pokud přemýšlíte nad pořízením bidetového sedátka, možná si kladete otázku, zda jeho montáž zvládnete sami, nebo zda budete potřebovat pomoc někoho dalšího. Máme pro vás dobrou zprávu. Instalace sedátka je velice jednoduchá a zvládne ji opravdu každý. Pojďme si to...

Zácpa a průjem v těhotenství – příčiny a řešení, které vás možná překvapí

Těhotenství bývá v životě nastávajících maminek často nejen krásným, ale zároveň i nesmírně náročným obdobím. Musejí se vyrovnat s celou řadou změn a výzev. Mezi ty patří krom jiného také zažívací a trávicí potíže. Kromě proslulých nevolností a zvracení, které se většinou zmírní po uplynutí prvního trimestru, to často bývají i nadýmání a zácpa. Čím je způsobena a jak se jí v těhotenství zbavit?

WC pro seniory: vybíráme a kupujeme

Jistě znáte někoho, kdo patří do skupiny dříve narozených. Možná jsou to vaši rodiče, babička, dědeček nebo jen dobří známí. Vyšší věk s sebou přináší nejen životní zkušenosti a moudrost, ale často bohužel i zdravotní komplikace. Jednou z nich může být horší pohyblivost. Ta je obzvláště nepříjemná, když jde o návštěvu toalety. Co kdyby však existovala šikovná pomoc?

Jak snížit riziko rakoviny tlustého střeva

V životě se potkáváme s různými výzvami. Některé jsou zcela mimo naši kontrolu, jiné můžeme alespoň do určité míry ovlivnit. To, jakou jim věnujeme péči, souvisí i se závažností jejich potenciálních dopadů. Kolik pozornosti si zaslouží nemoc dlouhodobě patřící mezi nejčastější příčiny úmrtí u nás? Myslíme si, že hodně.

Bidety.cz jsme osvěžili novým designem i množstvím informací

Téma intimní hygieny je natolik citlivé a osobní, že o něm nemluví ani nejlepší kamarádi. Smyslem webu Bidety.cz je proto přinést vám odpovědi na všechny otázky, na které se stydíte nebo bojíte zeptat.

Pin It on Pinterest