Heslo ze slovníku pojmů

Těhotenství

Těhotenství je doba začínající implantací oplozeného vajíčka do sliznice děložního těla a končí porodem. Standardně trvá těhotenství 40 ukončených týdnů (Projekt 1. LF UK WikiSkripta ↑, 2021).

Během těhotenství se nastávající maminky musejí vyrovnávat s celou řadou nových situací, výzev a zkušeností. Říká se, že je to zároveň mimořádně krásné, ale i mimořádně náročné období.

Jednou z těžkostí mohou být například těhotenské zácpy (někdy doprovázené i nepříjemnými hemoroidy), jimž jsme věnovali i tento samostatný článek. Maminkám v těhotenství i po porodu s intimní hygienou může zásadním způsobem pomoci moderní bidet.

O pozitivní roli bidetů se můžete dočíst i v článku O bidetech s lékařkou: ráda bych je viděla například i v porodnicích.

Zácpa v těhotenství trápí skoro polovinu nastávajících maminek 

Štítky u tohoto hesla: bidet | intimní hygiena | těhotenství

Články, které by vás mohly zajímat

Hemoroidy: Jak zatočit s nemocí, která trápí polovinu dospělých lidí

Představte si, že jste v místnosti spolu s dalšími 9 lidmi. Podle statistiky 5 z vás trpí hemoroidy. Rozhodně to není žádná vzácnost. Bohužel. Co tuto „civilizační“ nemoc způsobuje, jak se projevuje a jak ji léčit? Přehledně jsme to shrnuli.

Jak jsem zhubnul 20 kg za 10 měsíců

Internet je plný „zaručených zázračných návodů“ na hubnutí. Některé z nich slibují téměř okamžité výsledky bez námahy, jiné vyžadují nákupy různých preparátů, a tak bychom mohli pokračovat dál a dál. Jenomže realita pak bývá dramaticky odlišná. Mnohé o tom vypovídá i staré rčení „když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají“. Pojďme se ale společně podívat na skutečný příběh, jehož výsledkem je -20 kg během 10 měsíců. Popsal ho pro nás náš spolupracovník Honza.

Výlet do historie záchodů od starověku po současnost

Některé věci považujeme za zcela samozřejmé. Většina z nás tak vnímá i splachovací záchod. Při bližším pohledu ale zjistíme, že ještě poměrně nedávno si o takové vymoženosti mohli nechat jen zdát i ti nejbohatší z nejbohatších. Jak to bylo se záchody dřív a jak je to dnes?

Jak snížit riziko rakoviny tlustého střeva

V životě se potkáváme s různými výzvami. Některé jsou zcela mimo naši kontrolu, jiné můžeme alespoň do určité míry ovlivnit. To, jakou jim věnujeme péči, souvisí i se závažností jejich potenciálních dopadů. Kolik pozornosti si zaslouží nemoc dlouhodobě patřící mezi nejčastější příčiny úmrtí u nás? Myslíme si, že hodně.

Historie bidetů: od porcelánových uměleckých děl po elektronickou ozdobu moderní koupelny

Některé věci v dnešní době považujeme za naprostou samozřejmost. Patří mezi ně například chytré telefony, ledničky, hlasoví asistenti a samozřejmě i bidety. Jenomže tak tomu nebylo vždycky a stojí za pozornost zmínit, že ještě celkem nedávno byly podobné produkty buď obrovským luxusem, nebo neexistovaly vůbec. Historie mobilních telefonů se začala psát až po roce 1990. Ale historie bidetů již po roce 1600.

Nejprodávanější bidety? Dostupné modely pro každého i luxusní hvězdy

Zažil to každý: když si chceme něco koupit, nabídka na trhu bývá velmi široká a vybrat ten správný typ nebo model může být obtížné. Když zařizujete koupelnu, musíte většinou udělat spoustu menších i větších rozhodnutí – od výběru stylu dlaždiček až po značku a sérii umyvadlové baterie. V dnešní době je nedílnou součástí nových i rekonstruovaných koupelen také bidet. A tady pro vás máme skvělou zprávu. S výběrem vám rádi pomůžeme. Pohodlně se posaďte, protože právě začínáme.

Ve zdravém těle zdravý duch – 10 tipů pro lepší imunitu

Imunitní systém je neuvěřitelně složitý a sofistikovaný. Víte, že jeho funkčnost můžeme zkusit různými způsoby podpořit? Právě teď máme ještě čas připravit se na vlnu podzimních a zimních nachlazení. Pojďme se společně podívat, jak můžeme své imunitě pomoci.Způsoby...

Toaleta, která sama odstraňuje nečistoty i zápach? Dnes již realita

Tak schválně, čemu dáte přednost: úklidu, nebo něčemu příjemnějšímu? Většina z nás si vybere druhou možnost. S autem zajedeme do myčky, podlahu za nás vysaje, a dokonce i vytře robotický vysavač, ale záchod se sám nevyčistí. Nebo snad ano? Donedávna science fiction, dnes skutečnost. Podívejte se na nejčistší toaletu všech dob.

5 zásad, které dokáží prodloužit život o celé roky. Znáte je a řídíte se jimi?

Pandemie nemoci Covid 19 nám důrazně připomíná, jak důležité a vzácné je zdraví i sám život. Uvědomujeme si, jak zranitelní můžeme být nejen my sami, ale i naši blízcí. Rizika spojená s novým koronavirem jsou pro některé skupiny lidí výrazně vyšší než pro ostatní. Vůbec ale nemusí jít jen o ty nejstarší z nás. Kdy jindy než právě teď bychom se proto měli zamyslet nad tím, jak si dlouhodobě upevňovat zdraví?

Covid-19 potvrdil, že správná hygiena je opravdu velmi důležitá

Březen 2020 pro většinu z nás znamenal náhlý a výrazný zásah do zaběhnutého způsobu života. V podstatě jako tornádo do Evropy i celého světa vletěl nový koronavirus. Všichni jsme doufali, že se nám nákaza vyhne, ale bohužel ani Česká republika nezůstala ušetřena. Říká se, že každá krize znamená v nějakém smyslu i příležitost. Co to znamená tentokrát?

Pin It on Pinterest