Heslo ze slovníku pojmů

Čistota

Čistota je stav, kdy je něco čisté, neušpiněné, bez špíny. V souvislosti s intimní hygienou čistotu zajišťují moderní bidety. Ty totiž pro očištění používají jemný proud teplé vody. Ta vyčistí mnohem efektivněji a přitom příjemněji než i ten nejjemnější toaletní papír nebo vlhčené ubrousky.

Články, které by vás mohly zajímat

5 zásad, které dokáží prodloužit život o celé roky. Znáte je a řídíte se jimi?

Pandemie nemoci Covid 19 nám důrazně připomíná, jak důležité a vzácné je zdraví i sám život. Uvědomujeme si, jak zranitelní můžeme být nejen my sami, ale i naši blízcí. Rizika spojená s novým koronavirem jsou pro některé skupiny lidí výrazně vyšší než pro ostatní. Vůbec ale nemusí jít jen o ty nejstarší z nás. Kdy jindy než právě teď bychom se proto měli zamyslet nad tím, jak si dlouhodobě upevňovat zdraví?

Skutečný příběh: Jak bidet vyřešil trápení, které trvalo roky

Moc nás těší zájem, s jakým čtete naše články. Témata se snažíme mixovat tak, aby byla jak zajímavá, tak praktická. Určitě víte, že na webu Bidety.cz máme i vyjádření a doporučení lékařů. Ale až dosud nám v obsahu chyběly také zkušenosti „běžných lidí“. Máme radost, že tímhle článkem se situace mění. Protože obsahuje i některé velmi osobní detaily, autorovo jméno dohodě uvádíme změněné (Jiří M.). Redakce však autora i jeho skutečné jméno zná a potvrzujeme, že nejde o smyšlený text.

Výlet do historie záchodů od starověku po současnost

Některé věci považujeme za zcela samozřejmé. Většina z nás tak vnímá i splachovací záchod. Při bližším pohledu ale zjistíme, že ještě poměrně nedávno si o takové vymoženosti mohli nechat jen zdát i ti nejbohatší z nejbohatších. Jak to bylo se záchody dřív a jak je to dnes?

Velký přehled funkcí bidetů: možná neuvěříte, co vše dokáží

Dovolte s tématem zdánlivě nesouvisející otázku: Chtěli byste vyměnit mobilní telefon zpět za pevnou linku? Nebo dokonce za telegraf? Pravděpodobně ne. S bidetem je to v podstatě stejné. Jakmile jej jednou vyzkoušíte, už si nedovedete představit život bez něj. Je to zkrátka pomocník k nezaplacení. Proč? Podívejte se sami.

Bidet nebo toaletní papír? Konečně objektivní srovnání

Intimní hygiena po použití toalety je velmi osobní věc. Vnímáme ji citlivě, ale zdráháme se o ní mluvit. To však neznamená, že neexistuje. Právě naopak. Nejen z lékařského hlediska je nutné, abychom po vykonání potřeby provedli dostatečné očištění intimních partií. Předejdeme tím různým infekčním onemocněním, ale jde samozřejmě i o pocit čistoty a pohody.

Ve zdravém těle zdravý duch – 10 tipů pro lepší imunitu

Imunitní systém je neuvěřitelně složitý a sofistikovaný. Víte, že jeho funkčnost můžeme zkusit různými způsoby podpořit? Právě teď máme ještě čas připravit se na vlnu podzimních a zimních nachlazení. Pojďme se společně podívat, jak můžeme své imunitě pomoci.Způsoby...

Jak snížit riziko rakoviny tlustého střeva

V životě se potkáváme s různými výzvami. Některé jsou zcela mimo naši kontrolu, jiné můžeme alespoň do určité míry ovlivnit. To, jakou jim věnujeme péči, souvisí i se závažností jejich potenciálních dopadů. Kolik pozornosti si zaslouží nemoc dlouhodobě patřící mezi nejčastější příčiny úmrtí u nás? Myslíme si, že hodně.

Jak vlastně bidet funguje? Jednoduché a přehledné vysvětlení

Moderní bidety přinášejí do tuzemských koupelen opravdu převratné změny. Tou nejdůležitější je dříve netušený pocit čistoty a svěžesti po použití WC. Výhody bidetů mohou pohodlně využívat všechny generace – od dětí až po seniory, ženy i muži. Zajímá vás, jak ozdoba každé koupelny funguje? Tak to jste na správné adrese.

O bidetech převážně nevážně

Legrace musí být, i kdyby na chleba nebylo – tak to alespoň tvrdí jedno české rčení (docela se nám líbí). A protože všechny dosud publikované příspěvky se nesly v seriózním duchu, dovolíme si tentokrát malé odlehčení. Podíváme se na bidety z trochu jiné perspektivy. A zjistíme, že za jistých podmínek s nimi může být i docela velká legrace.

Proč maminky v těhotenství a po porodu oceňují přednosti bidetů?

Těhotenství, porod a rané mateřství jsou jedněmi z nejnáročnějších, přesto nejkrásnějších, období v životě ženy. Nastávající maminky toho musejí hodně zvládnout – od nastudování všemožných informací přes změny v jídelníčku po celkově nový životní režim. Je obdivuhodné, jak to všechno dokáží. Věděli jste ale, že bidet je v těhotenství i po porodu mimořádně vítaným pomocníkem?

Pin It on Pinterest