Heslo ze slovníku pojmů

Záchod

Záchod je hovorovější alternativou pojmu toaleta.

Grohe Bau Ceramic jako doplněk klasické toalety

Štítky u tohoto hesla: intimní hygiena | sanitární keramika | toaleta | WC

Články, které by vás mohly zajímat

Skutečný příběh: Jak bidet vyřešil trápení, které trvalo roky

Moc nás těší zájem, s jakým čtete naše články. Témata se snažíme mixovat tak, aby byla jak zajímavá, tak praktická. Určitě víte, že na webu Bidety.cz máme i vyjádření a doporučení lékařů. Ale až dosud nám v obsahu chyběly také zkušenosti „běžných lidí“. Máme radost, že tímhle článkem se situace mění. Protože obsahuje i některé velmi osobní detaily, autorovo jméno dohodě uvádíme změněné (Jiří M.). Redakce však autora i jeho skutečné jméno zná a potvrzujeme, že nejde o smyšlený text.

7 mýtů o bidetech vyvráceno. Pěkně jeden po druhém

Smích, pozdvižené obočí a otázka: „Ty máš doma bidet? A to jako proč?“ I to jsou občas reakce přátel, když zmíníme, že jsme si pořídili to vskutku fantastické zařízení. Lidé totiž o bidetech mají (bohužel) často zkreslené představy. O to větší pak bývá překvapení, když se dozví, co bidet umí, nebo když ho dokonce (u nás na návštěvě) sami vyzkoušejí. Okamžitě ho chtějí také. Jaké mýty kolem bidetů panují? Přehledně jsme to shrnuli – a všechny jsme je vyvrátili.

Méně stresu a víc pohody: jak změnit životní styl k lepšímu?

Jste spokojeni sami se sebou do té míry, že byste vůbec nic neměnili? Pravděpodobně ne. Někdo chce zhubnout, jiný přestat kouřit, další zvládat lépe práci, mít víc času na děti a rodinu, neodkládat povinnosti nebo mít ve věcech pořádek – a tak bychom mohli pokračovat hodně dlouho. Každý z nás u sebe najde několik (a někdo možná i řadu) věcí, se kterými více či méně (ne)úspěšně dlouhodobě bojuje. Jak ale přejít od chtění ke skutečným změnám?

Jak používat bidet: srozumitelný návod

Bidety se čím dál častěji stávají neodmyslitelnou součástí českých koupelen. Není divu, protože stále víc lidí oceňuje míru pohodlí na WC, která byla ještě v nedávné minulosti naprosto nepředstavitelná. Pro řadu lidí je přesto bidet novinkou, se kterou se setkávají poprvé (například na návštěvě). Proto si kladou otázku, jak se bidet používá. A právě o tom je tenhle článek.

Jak se zbavit průjmu: první pomoc i dlouhodobé řešení

Oficiální zdravotnické statistiky říkají, že roční výskyt průjmových onemocnění se v Česku pohybuje pouze v řádu desítek tisíc. Do statistik se však nepromítají případy, kdy lidé nenavštíví lékaře a jejich komplikace tak zůstanou „mimo systém“. Přesto právě takové...

Bidet nebo toaletní papír? Konečně objektivní srovnání

Intimní hygiena po použití toalety je velmi osobní věc. Vnímáme ji citlivě, ale zdráháme se o ní mluvit. To však neznamená, že neexistuje. Právě naopak. Nejen z lékařského hlediska je nutné, abychom po vykonání potřeby provedli dostatečné očištění intimních partií. Předejdeme tím různým infekčním onemocněním, ale jde samozřejmě i o pocit čistoty a pohody.

Velký přehled funkcí bidetů: možná neuvěříte, co vše dokáží

Dovolte s tématem zdánlivě nesouvisející otázku: Chtěli byste vyměnit mobilní telefon zpět za pevnou linku? Nebo dokonce za telegraf? Pravděpodobně ne. S bidetem je to v podstatě stejné. Jakmile jej jednou vyzkoušíte, už si nedovedete představit život bez něj. Je to zkrátka pomocník k nezaplacení. Proč? Podívejte se sami.

Historie bidetů: od porcelánových uměleckých děl po elektronickou ozdobu moderní koupelny

Některé věci v dnešní době považujeme za naprostou samozřejmost. Patří mezi ně například chytré telefony, ledničky, hlasoví asistenti a samozřejmě i bidety. Jenomže tak tomu nebylo vždycky a stojí za pozornost zmínit, že ještě celkem nedávno byly podobné produkty buď obrovským luxusem, nebo neexistovaly vůbec. Historie mobilních telefonů se začala psát až po roce 1990. Ale historie bidetů již po roce 1600.

Nečekaná výhoda moderních bidetů, kterou oceníte především v noci

Věděli jste, že moderní bidety vám mohou pomoci dokonce i s lepším spánkem? Přečtěte si, jak zajistit, abyste spali jako miminko. A když už se v noci vzbudíte a budete muset na toaletu, co dělat, abyste zase snadno usnuli.

Jak moderní bidet ovlivňuje kvalitu každodenního života?

S kým jiným si promluvit o bidetech, než s Ing. Kateřinou Heinclovou, manažerkou nákupního a produktového oddělení SANITINO. V čem bidety mění zavedená pravidla hry, co stojí za jejich neustále rostoucí popularitou a na kolik peněz přijdou?

Pin It on Pinterest