Heslo ze slovníku pojmů

Bidet

Bidet je zařízení sloužící k intimní hygieně. Jeho pomocí se omývají intimní partie po použití WC. Pojem bidet zastřešuje 4 typy zařízení:

  1. Sprchové toalety jsou nejluxusnější, mají nejvíce funkcí a již z výroby jsou koncipovány jako komplet kombinující funkce klasického WC a bidetu. Sprchové toalety se připojují do elektrické sítě.
  2. Bidetová sedátka se dodatečně montují na běžné WC mísy. Najdeme mezi nimi základní modely se základními funkcemi i mimořádně pokročilé výrobky konkurující těm nejlepším sprchovým toaletám. Většina bidetových sedátek sama ohřívá vodu, kterou se omývají intimní partie a pro správnou funkčnost potřebují elektrickou energii.
  3. Klasické keramické bidety se montují vedle klasických WC mís. Pro požadovanou funkčnost je potřeba zajistit přívod teplé vody.
  4. Bidetové spršky jsou základním typem bidetu. Montují se na stěnu vedle běžného WC. Také bidetové spršky ideálně potřebují přívod teplé vody.

Bidet je v dnešní době nedílnou součástí nejen každé nové či rekonstruované koupelny. Zážitek dříve nepoznané čistoty a komfortu si může dopřát opravdu každý majitel běžné toalety. Snadnost instalace, finanční dostupnost, a především úžasné funkce bidetových sedátek jim totiž předurčují tak nepostradatelnou roli v domácnosti, jako mají například lednička, pračka či myčka nádobí.

Základními přínosy bidetů jsou:

Moderní bidety jsou bez přehánění produkt, který dokáže zvýšit kvalitu každodenního života. Přehlednou infografiku s vybranými modely, funkcemi i cenovými relacemi najdete tady. A pokud si chcete nějaký bidet rovnou koupit, doporučujeme navštívit renomovaný e-shop Sanitino.cz ↑.

Štítky u tohoto hesla: bidet

Články, které by vás mohly zajímat

Ve zdravém těle zdravý duch – 10 tipů pro lepší imunitu

Imunitní systém je neuvěřitelně složitý a sofistikovaný. Víte, že jeho funkčnost můžeme zkusit různými způsoby podpořit? Právě teď máme ještě čas připravit se na vlnu podzimních a zimních nachlazení. Pojďme se společně podívat, jak můžeme své imunitě pomoci.Způsoby...

O bidetech s lékařkou: ráda bych je viděla například i v porodnicích

Těžko se o tom mluví, ale spousta z nás prožívá na toaletě a po jejím použití těžké chvíle, které mohou doslova i fyzicky bolet. O tom, jak v takových případech pomáhají bidety a v čem vidí jejich přínos, s námi hovořila MUDr. P. Petrtylová.

5 zásad, které dokáží prodloužit život o celé roky. Znáte je a řídíte se jimi?

Pandemie nemoci Covid 19 nám důrazně připomíná, jak důležité a vzácné je zdraví i sám život. Uvědomujeme si, jak zranitelní můžeme být nejen my sami, ale i naši blízcí. Rizika spojená s novým koronavirem jsou pro některé skupiny lidí výrazně vyšší než pro ostatní. Vůbec ale nemusí jít jen o ty nejstarší z nás. Kdy jindy než právě teď bychom se proto měli zamyslet nad tím, jak si dlouhodobě upevňovat zdraví?

Moderní bidety jsou nenáročné na údržbu. Čemu ale čas od času věnovat pozornost?

Bidety se stávají nedílnou součástí stále více a více českých koupelen. Ačkoli jsou na údržbu nenáročné, přesto je potřeba jim tu a tam věnovat trochu pozornosti. Díky tomu vám budou dlouho a dobře sloužit. Podívejte se na několik tipů a rad, které jsme pro vás připravili. Při údržbě vás pak nic nepřekvapí!

7 mýtů o bidetech vyvráceno. Pěkně jeden po druhém

Smích, pozdvižené obočí a otázka: „Ty máš doma bidet? A to jako proč?“ I to jsou občas reakce přátel, když zmíníme, že jsme si pořídili to vskutku fantastické zařízení. Lidé totiž o bidetech mají (bohužel) často zkreslené představy. O to větší pak bývá překvapení, když se dozví, co bidet umí, nebo když ho dokonce (u nás na návštěvě) sami vyzkoušejí. Okamžitě ho chtějí také. Jaké mýty kolem bidetů panují? Přehledně jsme to shrnuli – a všechny jsme je vyvrátili.

Covid-19 potvrdil, že správná hygiena je opravdu velmi důležitá

Březen 2020 pro většinu z nás znamenal náhlý a výrazný zásah do zaběhnutého způsobu života. V podstatě jako tornádo do Evropy i celého světa vletěl nový koronavirus. Všichni jsme doufali, že se nám nákaza vyhne, ale bohužel ani Česká republika nezůstala ušetřena. Říká se, že každá krize znamená v nějakém smyslu i příležitost. Co to znamená tentokrát?

Trpíte zácpou? Poradíme, jak se jí zbavit

Všeho si prý nejvíc začneme vážit, až když o to přijdeme. V případě zdraví to platí asi dvojnásobně. To si pak říkáme: „Že já jsem víc nedbal/a na prevenci“ nebo „Škoda, že jsem to nezačal/a řešit dřív.“ Přitom řadě chorob či zdravotních komplikací lze účinně předcházet. Třeba taková zácpa. Víte, že nějakou z jejích forem trpí až třetina všech lidí? Pojďme si tedy říct, jak se zácpy zbavit.

Bidety.cz jsme osvěžili novým designem i množstvím informací

Téma intimní hygieny je natolik citlivé a osobní, že o něm nemluví ani nejlepší kamarádi. Smyslem webu Bidety.cz je proto přinést vám odpovědi na všechny otázky, na které se stydíte nebo bojíte zeptat.

WC pro seniory: vybíráme a kupujeme

Jistě znáte někoho, kdo patří do skupiny dříve narozených. Možná jsou to vaši rodiče, babička, dědeček nebo jen dobří známí. Vyšší věk s sebou přináší nejen životní zkušenosti a moudrost, ale často bohužel i zdravotní komplikace. Jednou z nich může být horší pohyblivost. Ta je obzvláště nepříjemná, když jde o návštěvu toalety. Co kdyby však existovala šikovná pomoc?

Historie bidetů: od porcelánových uměleckých děl po elektronickou ozdobu moderní koupelny

Některé věci v dnešní době považujeme za naprostou samozřejmost. Patří mezi ně například chytré telefony, ledničky, hlasoví asistenti a samozřejmě i bidety. Jenomže tak tomu nebylo vždycky a stojí za pozornost zmínit, že ještě celkem nedávno byly podobné produkty buď obrovským luxusem, nebo neexistovaly vůbec. Historie mobilních telefonů se začala psát až po roce 1990. Ale historie bidetů již po roce 1600.

Pin It on Pinterest