Moderní bidety jsou nenáročné na údržbu. Čemu ale čas od času věnovat pozornost?

od | Bidety prakticky

Bidety se stávají nedílnou součástí stále více a více českých koupelen. Ačkoli jsou na údržbu nenáročné, přesto je potřeba jim tu a tam věnovat trochu pozornosti. Díky tomu vám budou dlouho a dobře sloužit.

Tohle je výběr knížek z oblasti osobního rozvoje, které opravdu vřele doporučujeme. Až na Organized Mind jsou všechny dostupné v češtině a většina i jako e- či audioknihy.

Jika Mio je příkladem keramického bidetu se speciální povrchovou úpravou. Ta udržuje mísu výrazně čistší než je obvyklé u běžné koupelnové keramiky.

Tohle je výběr knížek z oblasti osobního rozvoje, které opravdu vřele doporučujeme. Až na Organized Mind jsou všechny dostupné v češtině a většina i jako e- či audioknihy.

Bidetové sedátko Blooming Eko je základním, cenově velmi dostupným modelem.

Odmontování a vyčištění sítka je velmi jednoduché.

Odmontování a vyčištění sítka je velmi jednoduché. Zdroj obrázku: Sapho

Čas od času vyčistěte trysky pomocí kartáčku.

Čas od času vyčistěte trysky pomocí kartáčku. Zdroj obrázku: Sapho

Je možné, že v závislosti na typu mísy bude nutné sedátko odmontovat.

Je možné, že v závislosti na typu mísy bude nutné sedátko odmontovat. Zdroj obrázku: Sapho

Plastové části jsou náchylné k poškrábání. Proto je vhodné čistit je jemným hadříkem/utěrkou.

Plastové části jsou náchylné k poškrábání. Proto je vhodné čistit je jemným hadříkem/utěrkou. Zdroj obrázku: Sapho

Grohe Sensia Arena je jedním z nejlepších bidetů, které si můžete na našem trhu koupit.

Grohe Sensia Arena je jedním z nejlepších bidetů, které si můžete na našem trhu koupit.

Jak se zbavit průjmu: první pomoc i dlouhodobé řešení

Oficiální zdravotnické statistiky říkají, že roční výskyt průjmových onemocnění se v Česku pohybuje pouze v řádu desítek tisíc. Do statistik se však nepromítají případy, kdy lidé nenavštíví lékaře a jejich komplikace tak zůstanou „mimo systém“. Přesto právě takové...

Jak namontovat bidetové sedátko na WC mísu? Je to opravdu jednoduché

Pokud přemýšlíte nad pořízením bidetového sedátka, možná si kladete otázku, zda jeho montáž zvládnete sami, nebo zda budete potřebovat pomoc někoho dalšího. Máme pro vás dobrou zprávu. Instalace sedátka je velice jednoduchá a zvládne ji opravdu každý. Pojďme si to...

Hemoroidy: Jak zatočit s nemocí, která trápí polovinu dospělých lidí

Představte si, že jste v místnosti spolu s dalšími 9 lidmi. Podle statistiky 5 z vás trpí hemoroidy. Rozhodně to není žádná vzácnost. Bohužel. Co tuto „civilizační“ nemoc způsobuje, jak se projevuje a jak ji léčit? Přehledně jsme to shrnuli.

Bidety.cz jsme osvěžili novým designem i množstvím informací

Téma intimní hygieny je natolik citlivé a osobní, že o něm nemluví ani nejlepší kamarádi. Smyslem webu Bidety.cz je proto přinést vám odpovědi na všechny otázky, na které se stydíte nebo bojíte zeptat.

Italská inspirace do koupelny, se kterou je každý den příjemnější i v Česku

Co vás napadne, když se řekne Itálie? Vzpomínky na krásnou letní či zimní dovolenou? Toskánská příroda, z níž se vynořuje renesanční perla Florencie? Nebo něco praktičtějšího – například pizza? Italský cit pro jednoduše nenapodobitelný styl? Pozor, tím vším to jen začíná. Málokterá země je zkrátka tak inspirující. Co takhle mít jeden z nejlepších a nejpraktičtějších kousků Itálie přímo u vás doma?

Skutečný příběh: Jak bidet vyřešil trápení, které trvalo roky

Moc nás těší zájem, s jakým čtete naše články. Témata se snažíme mixovat tak, aby byla jak zajímavá, tak praktická. Určitě víte, že na webu Bidety.cz máme i vyjádření a doporučení lékařů. Ale až dosud nám v obsahu chyběly také zkušenosti „běžných lidí“. Máme radost, že tímhle článkem se situace mění. Protože obsahuje i některé velmi osobní detaily, autorovo jméno dohodě uvádíme změněné (Jiří M.). Redakce však autora i jeho skutečné jméno zná a potvrzujeme, že nejde o smyšlený text.

O bidetech s lékařkou: ráda bych je viděla například i v porodnicích

Těžko se o tom mluví, ale spousta z nás prožívá na toaletě a po jejím použití těžké chvíle, které mohou doslova i fyzicky bolet. O tom, jak v takových případech pomáhají bidety a v čem vidí jejich přínos, s námi hovořila MUDr. P. Petrtylová.

Ve zdravém těle zdravý duch – 10 tipů pro lepší imunitu

Imunitní systém je neuvěřitelně složitý a sofistikovaný. Víte, že jeho funkčnost můžeme zkusit různými způsoby podpořit? Právě teď máme ještě čas připravit se na vlnu podzimních a zimních nachlazení. Pojďme se společně podívat, jak můžeme své imunitě pomoci.Způsoby...

WC pro seniory: vybíráme a kupujeme

Jistě znáte někoho, kdo patří do skupiny dříve narozených. Možná jsou to vaši rodiče, babička, dědeček nebo jen dobří známí. Vyšší věk s sebou přináší nejen životní zkušenosti a moudrost, ale často bohužel i zdravotní komplikace. Jednou z nich může být horší pohyblivost. Ta je obzvláště nepříjemná, když jde o návštěvu toalety. Co kdyby však existovala šikovná pomoc?

7 mýtů o bidetech vyvráceno. Pěkně jeden po druhém

Smích, pozdvižené obočí a otázka: „Ty máš doma bidet? A to jako proč?“ I to jsou občas reakce přátel, když zmíníme, že jsme si pořídili to vskutku fantastické zařízení. Lidé totiž o bidetech mají (bohužel) často zkreslené představy. O to větší pak bývá překvapení, když se dozví, co bidet umí, nebo když ho dokonce (u nás na návštěvě) sami vyzkoušejí. Okamžitě ho chtějí také. Jaké mýty kolem bidetů panují? Přehledně jsme to shrnuli – a všechny jsme je vyvrátili.

Pin It on Pinterest