Heslo ze slovníku pojmů

Sprchová toaleta

Sprchová toaleta (někdy nazývaná též sprchovací WC nebo elektronický bidet) kombinuje již z výroby funkci klasického WC a bidetu v jednom výrobku. Díky tomu se v nich od počátku snoubí vytříbený design a v řadě případů i mimořádně pokročilé funkce bidetů.

Sprchové toalety jsou mezi bidety pomyslnými luxusními vlajkovými loděmi. Jejich schopnosti jsou v některých ohledech až neuvěřitelné – ovládáním pomocí mobilní aplikace počínaje a automatickou aktivací uživatelského profilu a různými mimořádně komfortními proudy vody (např. masážní, oscilující) a fénem konče.

Naprostá většina sprchových toalet vyžaduje pro svůj provoz připojení do elektrické sítě. Výjimku tvoří například TECEOne a Grohe Bau Ceramic, kterým stačí pouze přívod teplé a studené vody.

Jejich primární funkcí je poskytovat maximální možnou míru čistoty a pohodlí. Typickým zástupcem sprchových toalet je pravděpodobně nejčistší a nejchytřejší toaleta na světě, Grohe Sensia Arena.

Alternativou ke sprchovým toaletám jsou bidetová sedátka. Ta lze namontovat na většinu běžných WC mís. Díky tomu si mohou funkcí moderních bidetů užívat i lidé, kteří dosud doma měli pouze běžný záchod.

Geberit AquaClean Mera v luxusní koupelně 

Články, které by vás mohly zajímat

Bidet nebo toaletní papír? Konečně objektivní srovnání

Intimní hygiena po použití toalety je velmi osobní věc. Vnímáme ji citlivě, ale zdráháme se o ní mluvit. To však neznamená, že neexistuje. Právě naopak. Nejen z lékařského hlediska je nutné, abychom po vykonání potřeby provedli dostatečné očištění intimních partií. Předejdeme tím různým infekčním onemocněním, ale jde samozřejmě i o pocit čistoty a pohody.

Proč maminky v těhotenství a po porodu oceňují přednosti bidetů?

Těhotenství, porod a rané mateřství jsou jedněmi z nejnáročnějších, přesto nejkrásnějších, období v životě ženy. Nastávající maminky toho musejí hodně zvládnout – od nastudování všemožných informací přes změny v jídelníčku po celkově nový životní režim. Je obdivuhodné, jak to všechno dokáží. Věděli jste ale, že bidet je v těhotenství i po porodu mimořádně vítaným pomocníkem?

Jak jsem zhubnul 20 kg za 10 měsíců

Internet je plný „zaručených zázračných návodů“ na hubnutí. Některé z nich slibují téměř okamžité výsledky bez námahy, jiné vyžadují nákupy různých preparátů, a tak bychom mohli pokračovat dál a dál. Jenomže realita pak bývá dramaticky odlišná. Mnohé o tom vypovídá i staré rčení „když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají“. Pojďme se ale společně podívat na skutečný příběh, jehož výsledkem je -20 kg během 10 měsíců. Popsal ho pro nás náš spolupracovník Honza.

WC pro seniory: vybíráme a kupujeme

Jistě znáte někoho, kdo patří do skupiny dříve narozených. Možná jsou to vaši rodiče, babička, dědeček nebo jen dobří známí. Vyšší věk s sebou přináší nejen životní zkušenosti a moudrost, ale často bohužel i zdravotní komplikace. Jednou z nich může být horší pohyblivost. Ta je obzvláště nepříjemná, když jde o návštěvu toalety. Co kdyby však existovala šikovná pomoc?

Jak vlastně bidet funguje? Jednoduché a přehledné vysvětlení

Moderní bidety přinášejí do tuzemských koupelen opravdu převratné změny. Tou nejdůležitější je dříve netušený pocit čistoty a svěžesti po použití WC. Výhody bidetů mohou pohodlně využívat všechny generace – od dětí až po seniory, ženy i muži. Zajímá vás, jak ozdoba každé koupelny funguje? Tak to jste na správné adrese.

Velký přehled funkcí bidetů: možná neuvěříte, co vše dokáží

Dovolte s tématem zdánlivě nesouvisející otázku: Chtěli byste vyměnit mobilní telefon zpět za pevnou linku? Nebo dokonce za telegraf? Pravděpodobně ne. S bidetem je to v podstatě stejné. Jakmile jej jednou vyzkoušíte, už si nedovedete představit život bez něj. Je to zkrátka pomocník k nezaplacení. Proč? Podívejte se sami.

Jak používat bidet: srozumitelný návod

Bidety se čím dál častěji stávají neodmyslitelnou součástí českých koupelen. Není divu, protože stále víc lidí oceňuje míru pohodlí na WC, která byla ještě v nedávné minulosti naprosto nepředstavitelná. Pro řadu lidí je přesto bidet novinkou, se kterou se setkávají poprvé (například na návštěvě). Proto si kladou otázku, jak se bidet používá. A právě o tom je tenhle článek.

Covid-19 potvrdil, že správná hygiena je opravdu velmi důležitá

Březen 2020 pro většinu z nás znamenal náhlý a výrazný zásah do zaběhnutého způsobu života. V podstatě jako tornádo do Evropy i celého světa vletěl nový koronavirus. Všichni jsme doufali, že se nám nákaza vyhne, ale bohužel ani Česká republika nezůstala ušetřena. Říká se, že každá krize znamená v nějakém smyslu i příležitost. Co to znamená tentokrát?

Hygienické návyky jsou pro život dětí zcela zásadní. Jak je správně naučit?

Jsou sice malé, ale záleží na nich nejvíc: naše děti. Správná osobní hygiena je jedním z klíčů k jejich zdraví. Proto bychom na výuku a osvojení základních hygienických návyků měli klást zvýšený důraz. To se však snadněji řekne, než udělá. Proto jsme pro vás připravili několik užitečných tipů, které určitě oceníte.

Zácpa a průjem v těhotenství – příčiny a řešení, které vás možná překvapí

Těhotenství bývá v životě nastávajících maminek často nejen krásným, ale zároveň i nesmírně náročným obdobím. Musejí se vyrovnat s celou řadou změn a výzev. Mezi ty patří krom jiného také zažívací a trávicí potíže. Kromě proslulých nevolností a zvracení, které se většinou zmírní po uplynutí prvního trimestru, to často bývají i nadýmání a zácpa. Čím je způsobena a jak se jí v těhotenství zbavit?

Pin It on Pinterest