Heslo ze slovníku pojmů

Toaleta

Toaleta je v rámci zaměření našeho webu název používaný pro:

  1. místnost, kde je umístěn záchod (WC)
  2. záchod jako takový (zejména však jeho moderní variace – kombinovaná WC, běžná WC či sprchové toalety), který se skládá ze dvou základních součástí: WC mísy a prkénka (či bidetového sedátka).
Štítky u tohoto hesla: bidet | sprchová toaleta | suchý záchod | WC | WC mísa

Články, které by vás mohly zajímat

O bidetech převážně nevážně

Legrace musí být, i kdyby na chleba nebylo – tak to alespoň tvrdí jedno české rčení (docela se nám líbí). A protože všechny dosud publikované příspěvky se nesly v seriózním duchu, dovolíme si tentokrát malé odlehčení. Podíváme se na bidety z trochu jiné perspektivy. A zjistíme, že za jistých podmínek s nimi může být i docela velká legrace.

WC pro seniory: vybíráme a kupujeme

Jistě znáte někoho, kdo patří do skupiny dříve narozených. Možná jsou to vaši rodiče, babička, dědeček nebo jen dobří známí. Vyšší věk s sebou přináší nejen životní zkušenosti a moudrost, ale často bohužel i zdravotní komplikace. Jednou z nich může být horší pohyblivost. Ta je obzvláště nepříjemná, když jde o návštěvu toalety. Co kdyby však existovala šikovná pomoc?

Jak moderní bidet ovlivňuje kvalitu každodenního života?

S kým jiným si promluvit o bidetech, než s Ing. Kateřinou Heinclovou, manažerkou nákupního a produktového oddělení SANITINO. V čem bidety mění zavedená pravidla hry, co stojí za jejich neustále rostoucí popularitou a na kolik peněz přijdou?

Výlet do historie záchodů od starověku po současnost

Některé věci považujeme za zcela samozřejmé. Většina z nás tak vnímá i splachovací záchod. Při bližším pohledu ale zjistíme, že ještě poměrně nedávno si o takové vymoženosti mohli nechat jen zdát i ti nejbohatší z nejbohatších. Jak to bylo se záchody dřív a jak je to dnes?

Jak jsem zhubnul 20 kg za 10 měsíců

Internet je plný „zaručených zázračných návodů“ na hubnutí. Některé z nich slibují téměř okamžité výsledky bez námahy, jiné vyžadují nákupy různých preparátů, a tak bychom mohli pokračovat dál a dál. Jenomže realita pak bývá dramaticky odlišná. Mnohé o tom vypovídá i staré rčení „když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají“. Pojďme se ale společně podívat na skutečný příběh, jehož výsledkem je -20 kg během 10 měsíců. Popsal ho pro nás náš spolupracovník Honza.

5 zásad, které dokáží prodloužit život o celé roky. Znáte je a řídíte se jimi?

Pandemie nemoci Covid 19 nám důrazně připomíná, jak důležité a vzácné je zdraví i sám život. Uvědomujeme si, jak zranitelní můžeme být nejen my sami, ale i naši blízcí. Rizika spojená s novým koronavirem jsou pro některé skupiny lidí výrazně vyšší než pro ostatní. Vůbec ale nemusí jít jen o ty nejstarší z nás. Kdy jindy než právě teď bychom se proto měli zamyslet nad tím, jak si dlouhodobě upevňovat zdraví?

Méně stresu a víc pohody: jak změnit životní styl k lepšímu?

Jste spokojeni sami se sebou do té míry, že byste vůbec nic neměnili? Pravděpodobně ne. Někdo chce zhubnout, jiný přestat kouřit, další zvládat lépe práci, mít víc času na děti a rodinu, neodkládat povinnosti nebo mít ve věcech pořádek – a tak bychom mohli pokračovat hodně dlouho. Každý z nás u sebe najde několik (a někdo možná i řadu) věcí, se kterými více či méně (ne)úspěšně dlouhodobě bojuje. Jak ale přejít od chtění ke skutečným změnám?

„Hemoroidy mi doslova ničily život. Za úlevu od bolesti jsem opravdu vděčný.“

Jmenuji se Martin a je mi 61 let. Rád bych se s vámi podělil o svůj příběh, který má naštěstí dobrý konec. Než k němu ale došlo, prožil jsem si opravdu „své“. V mém případě šlo o poměrně vážné komplikace související s hemoroidy. Trápení mě dohnalo až na chirurgii. Ale to byla jen špička ledovce.

Hemoroidy: Jak zatočit s nemocí, která trápí polovinu dospělých lidí

Představte si, že jste v místnosti spolu s dalšími 9 lidmi. Podle statistiky 5 z vás trpí hemoroidy. Rozhodně to není žádná vzácnost. Bohužel. Co tuto „civilizační“ nemoc způsobuje, jak se projevuje a jak ji léčit? Přehledně jsme to shrnuli.

Moderní bidety jsou nenáročné na údržbu. Čemu ale čas od času věnovat pozornost?

Bidety se stávají nedílnou součástí stále více a více českých koupelen. Ačkoli jsou na údržbu nenáročné, přesto je potřeba jim tu a tam věnovat trochu pozornosti. Díky tomu vám budou dlouho a dobře sloužit. Podívejte se na několik tipů a rad, které jsme pro vás připravili. Při údržbě vás pak nic nepřekvapí!

Pin It on Pinterest