Heslo ze slovníku pojmů

WC pro seniory

WC pro seniory (někdy se též používá termín WC pro invalidy) speciálně upravená toaleta, která umožňuje snadnější používání. Jedním z druhů je například „gramofon“ – mobilní záchodové křeslo. Provádění intimní hygieny může být pro dříve narozené či hendikepované spoluobčany obtížné. Velmi vítaným pomocníkem je v takových případech moderní bidet.

Související článek: WC pro seniory: vybíráme a kupujeme

Štítky u tohoto hesla: bidet | bidetové sedátko | intimní hygiena | WC

Články, které by vás mohly zajímat

Hygienické návyky jsou pro život dětí zcela zásadní. Jak je správně naučit?

Jsou sice malé, ale záleží na nich nejvíc: naše děti. Správná osobní hygiena je jedním z klíčů k jejich zdraví. Proto bychom na výuku a osvojení základních hygienických návyků měli klást zvýšený důraz. To se však snadněji řekne, než udělá. Proto jsme pro vás připravili několik užitečných tipů, které určitě oceníte.

Neuvěřitelné. Už i WC lze ovládat mobilem!

Říká se, že pokrok nelze zastavit. Je to pravda. Pro konkrétní příklad nemusíme chodit daleko, stačí se podívat do českých koupelen, kam přišla doba bidetová. S ní dorazila i řada vymožeností, o kterých se nám ještě před pár lety ani nesnilo. O výhodách bidetů bylo napsáno už hodně, pojďme se však podívat na něco opravdu nového – ovládání sprchové toalety pomocí chytrého mobilního telefonu.

5 zásad, které dokáží prodloužit život o celé roky. Znáte je a řídíte se jimi?

Pandemie nemoci Covid 19 nám důrazně připomíná, jak důležité a vzácné je zdraví i sám život. Uvědomujeme si, jak zranitelní můžeme být nejen my sami, ale i naši blízcí. Rizika spojená s novým koronavirem jsou pro některé skupiny lidí výrazně vyšší než pro ostatní. Vůbec ale nemusí jít jen o ty nejstarší z nás. Kdy jindy než právě teď bychom se proto měli zamyslet nad tím, jak si dlouhodobě upevňovat zdraví?

Jak jsem zhubnul 20 kg za 10 měsíců

Internet je plný „zaručených zázračných návodů“ na hubnutí. Některé z nich slibují téměř okamžité výsledky bez námahy, jiné vyžadují nákupy různých preparátů, a tak bychom mohli pokračovat dál a dál. Jenomže realita pak bývá dramaticky odlišná. Mnohé o tom vypovídá i staré rčení „když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají“. Pojďme se ale společně podívat na skutečný příběh, jehož výsledkem je -20 kg během 10 měsíců. Popsal ho pro nás náš spolupracovník Honza.

Skutečný příběh: Jak bidet vyřešil trápení, které trvalo roky

Moc nás těší zájem, s jakým čtete naše články. Témata se snažíme mixovat tak, aby byla jak zajímavá, tak praktická. Určitě víte, že na webu Bidety.cz máme i vyjádření a doporučení lékařů. Ale až dosud nám v obsahu chyběly také zkušenosti „běžných lidí“. Máme radost, že tímhle článkem se situace mění. Protože obsahuje i některé velmi osobní detaily, autorovo jméno dohodě uvádíme změněné (Jiří M.). Redakce však autora i jeho skutečné jméno zná a potvrzujeme, že nejde o smyšlený text.

Toaleta, která sama odstraňuje nečistoty i zápach? Dnes již realita

Tak schválně, čemu dáte přednost: úklidu, nebo něčemu příjemnějšímu? Většina z nás si vybere druhou možnost. S autem zajedeme do myčky, podlahu za nás vysaje, a dokonce i vytře robotický vysavač, ale záchod se sám nevyčistí. Nebo snad ano? Donedávna science fiction, dnes skutečnost. Podívejte se na nejčistší toaletu všech dob.

Trpíte zácpou? Poradíme, jak se jí zbavit

Všeho si prý nejvíc začneme vážit, až když o to přijdeme. V případě zdraví to platí asi dvojnásobně. To si pak říkáme: „Že já jsem víc nedbal/a na prevenci“ nebo „Škoda, že jsem to nezačal/a řešit dřív.“ Přitom řadě chorob či zdravotních komplikací lze účinně předcházet. Třeba taková zácpa. Víte, že nějakou z jejích forem trpí až třetina všech lidí? Pojďme si tedy říct, jak se zácpy zbavit.

Jak se zbavit průjmu: první pomoc i dlouhodobé řešení

Oficiální zdravotnické statistiky říkají, že roční výskyt průjmových onemocnění se v Česku pohybuje pouze v řádu desítek tisíc. Do statistik se však nepromítají případy, kdy lidé nenavštíví lékaře a jejich komplikace tak zůstanou „mimo systém“. Přesto právě takové...

Jak namontovat bidetové sedátko na WC mísu? Je to opravdu jednoduché

Pokud přemýšlíte nad pořízením bidetového sedátka, možná si kladete otázku, zda jeho montáž zvládnete sami, nebo zda budete potřebovat pomoc někoho dalšího. Máme pro vás dobrou zprávu. Instalace sedátka je velice jednoduchá a zvládne ji opravdu každý. Pojďme si to...

Nečekaná výhoda moderních bidetů, kterou oceníte především v noci

Věděli jste, že moderní bidety vám mohou pomoci dokonce i s lepším spánkem? Přečtěte si, jak zajistit, abyste spali jako miminko. A když už se v noci vzbudíte a budete muset na toaletu, co dělat, abyste zase snadno usnuli.

Pin It on Pinterest